1. Home /
  2. Blog

Tips bij het kopen van een bluetooth speaker

Let op de geluidskwaliteit

Als je een bluetooth speaker koopt, is het belangrijk om naar de geluidskwaliteit te kijken. Veel mensen weten niet hoe ze de geluidskwaliteit van een bluetooth speaker moeten beoordelen. Er zijn 3 zaken te onderscheiden voor het beoordelen van de geluidskwaliteit; bastonen, middentonen en hoge tonen.

Een goede basweergave is belangrijk voor het genieten van muziek en films. Een goede middentoon is belangrijk voor het verstaan van stemmen in films en tv-programma's. Ten derde, kijk of de speaker een goed geluid heeft op hoge tonen. Hoge tonen zijn belangrijk voor schellere klanken in muziek en stem (bijvoorbeeld s-klanken).

Als je de speaker in een winkel gaat uitproberen, check dan of je een verschillende nummers kunt horen waarin deze verschillende tonen naar voren komen. Beoordeel zelf of je tonen goed kunt horen. Een alternatief voor een winkelbezoek is om de reviews van verschillende bluetooth speakers te lezen of youtube filmpjes op te zoeken.

Als je deze drie dingen in gedachten houdt, kun je de geluidskwaliteit van een bluetooth speaker beter beoordelen en vind je de bluetooth speaker die bij jou past! JBL bluetooth speakers staan over het algemeen bekend om hun geweldige geluidskwaliteit.

Extra functies

Een goede Bluetooth-speaker moet niet alleen goed klinken, maar ook een aantal andere functies hebben.

Een van de meest handige functies is een ingebouwde microfoon. Dit maakt het mogelijk om handsfree te bellen via de speaker. Zo hoef je niet langer je telefoon te pakken wanneer iemand belt, en kun je gewoon praten door de ingebouwde microfoon vanaf een afstandje. Een ingebouwde microfoon maakt het vaak ook mogelijk om de bluetooth speaker te bedienen met spraakbesturing. Door een simpel commando te zeggen wordt favoriete nummer direct afgespeeld. Een andere handige functie is een timer. Dit is vooral handig wanneer je de speaker wilt gebruiken voor het slapengaan. Je kunt de timer instellen zodat de speaker automatisch uitgaat na een x aantal minuten. Ook is het handig als de speaker (spat)waterdicht is. Dit is vooral handig wanneer je de speaker mee wilt nemen naar bijvoorbeeld het strand of het zwembad. Zo hoef je niet bang te zijn dat de speaker kapot gaat wanneer hij in contact komt met water.  Tot slot de AUX-aansluiting. Een AUX-aansluiting betekent dat je de speaker kunt aansluiten op een externe bron van geluid, zoals een MP3-speler of een computer.

Batterijduur

Wanneer je een bluetooth speaker koopt, is het belangrijk om na te denken over de batterijduur. Bedenk waarvoor de speaker het vaakst zult gebruiken en welke batterijduur daat het beste bij past. Je wilt niet dat jouw speaker je in de steek laat wanneer je hem nodig hebt. De batterijduur wordt meestal in uren weergegeven. Gelukkig zijn er tegenwoordig speakers die een goede batterijduur hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld speakers die tot 12 uur meegaan op een volle lading. Dit is ideaal, want hierdoor hoef je je niet continue zorgen te maken over het opladen van je speaker.

Kies de juiste afmetingen

Als je op zoek bent naar een bluetooth speaker, kun je kiezen uit verschillende afmetingen. Het is belangrijk om te weten welke afmetingen je nodig hebt, zodat je de speaker kunt kiezen die het beste bij je past. Een kleine speaker is ideaal als je de speaker mee wilt nemen op reis of als je hem wilt gebruiken in een kleine ruimte. Een kleine speaker is ook eenvoudiger te verbergen dan een grote speaker. Als je echter kiest voor een kleine speaker, moet je er rekening mee houden dat de geluidskwaliteit minder goed kan zijn dan die van een grotere speaker. Een middelgrote speaker is een goede keuze als je de speaker wilt gebruiken in een middelgrote ruimte. Een middelgrote speaker kan meer geluid produceren dan een kleine speaker, waardoor hij geschikt is voor gebruik in een drukke omgeving. Een grote speaker is een goede keuze als je de speaker wilt gebruiken in een groot huis of in een ruimte waar veel mensen aanwezig zullen zijn. Een grote speaker kan het geluid van een middelgrote speaker vervormen, waardoor het geluid minder helder kan klinken.

Bepaal je budget

Nu je weet wat voor soort bluetooth speaker je wilt, is het tijd om je budget te bepalen. Hoeveel je uit wilt geven aan een speaker is natuurlijk helemaal aan jou. Als je een bluetooth speaker wilt kopen, is het verstandig om eerst de aanbiedingen te bekijken. Op beste-aanbiedingen.nl zijn altijd goede bluetooth speaker aanbiedingen te vinden, dus je kunt flink besparen door hier even rond te kijken.


Bekijk alle blogs »

Bekijk alle blogs van 2022 »
Bekijk alle blogs van September 2022 »
Archief